I morgon är det dags för nästa UFC Fight Night, denna gång har vi en svensk med i drabbningarna och eventet tar även plats i Stockholm på Tele2 Arenan.

Det är ingen annan än Alexander ”The Mauler” Gustafsson som är med på schemat. Han ska möta Anthony ”Rumble” Johnson. Det är väldigt jämt mellan dessa två om man ser till statistiken. Gustafsson har 16 vinster och 2 förluster, Johnson har 18 vinster men 4 förluster.

De har båda lika hög andel av KO/TKO men resterande vinster har Gustafsson lika många vinster genom submisions som beslut medan Johnson alla andra är genom beslut. Så man skulle kunna tro att Gustafsson kanske har fördelen här om det går till mattan. Men faktum är att Johnson har en högre procentandel lyckade nedtagningar med 57% än Gustafssons 40%. Johnson har visat sig ha ett bra försvar i boxningen och har även en högre träffsäkerhet med sina slag med 44% över Gustafsson 37%. Hur som helst blir det mest troligt en tung fight.  Kollar man vilka odds det är på matchen så är Gustafsson helt klart favoriten. Nedan är ett klipp från en av Gustafssons tidigare matcher mot Jimi Manuwa.

Förutom Gustafsson vs Johnson är det även andra matcher i fokus. Dan ”Hendo” Henderson och Gegard Mousasi möter även varandra. Henderson är en riktigt veteran, 44 år och är känd för att ha knockout potential i båda nävarna. Hans motståndare Mousasi är 15 år yngre men har ändå haft fler MMA matcher än Henderson. Mousasi är bra både stående och nere på mattan och kan nog bli en tuff motståndare för Henderson.

Också på schemat imorgon är Phil ”Mr. Wonderful” Davis och Ryan ”Darth” Bader. Bader är känd för att ha tagit sig in i UFC genom TV-serien The Ultimate Fighter, han vann den 8:e säsongen av serien när han slog Vinicius de Magalhães. Båda fighters har lila bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu och har brottats i NCAA Divisionen i brottning, men detta är första gången de möter varandra.

UFC Fight Night börjar imorgon natt kl 03:00 svensk tid.

Kommentarer inaktiverade för UFC Fight Night 24/1/15